កន្លងទៅថ្មីៗនេះ អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រនៅក្នុងប្រទេសចិន បានរកឃើញថា ការទទួលទានតែបៃតង ធ្វើឲ្យភ្នែកមានសុខភាពល្អ ព្រោះវាជួយការពារការឆ្លងមេរោគនៅក្នុងកែវភ្នែកបាន ។ ការសាកល្បងនៅក្នុងបន្ទប់ពិសោធ៍មួយ បានចង្អុលបង្ហាញថា កែវភ្នែករបស់យើងស្រូបយកសារជាតិ ប្រឆាំងនឹងពពួកបាក់តេរី ស្របពេលដែលកញ្ចក់ខាងមុខនៃកែវភ្នែក អាចស្រូបចាប់បានតិចតួចបំផុត ៕
Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1015:2011-02-23-02-46-04&catid=51:2010-12-10-02-41-42&Itemid=79