​ផ្លែ​ប៉ោម​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ជាតិ​ស្ករ និង​កាត់បន្ថយ​ការចង់​អាហារ​

ផ្លែ​ប៉ោម​ជា​ប្រភេទ​ផ្លែឈើ​មួយ​ប្រភេទ ដែល​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ពិសា ហើយ​ជាពិសេស​នៅ​ផ្ដល់​សារប្រយោជន៍​យ៉ាងសំខាន់ ក្នុង​ការកាត់បន្ថយ​ជាតិ​ស្ករ និង​ការស្រេកឃ្លាន​អាហារ​ទៀតផង ។​
ផ្លែ​ប៉ោម​មាន​សារជាតិ​សំខាន់ គឺ​មេ​តាឃែ​រ៉ូ​ទីន វីតាមីន C និង​កាក​សរសៃ​ប្រភេ​ទេលាយ​ទឹក ដែល​មានឈ្មោះ​ថា ’​ភែ​ក​ធី​ន​” ។ ក្រៅពីនេះ វា​នៅ​មាន​ជាតិ​អាស៊ីត​ពីរ​ប្រភេទ គឺ​ដែល​ជួយ​ក្នុង​ការរំលាយ​អាហារ​ប្រភេទ​ប្រូតេអ៊ីន​ខ្លាញ់ ។ ក្រៅពី​នេះ​សារជាតិ​ភែ​ក​ធី​ន នៅ​មាន​គុណសម្បត្តិ ជួយ​កាត់បន្ថយ​ការចង់​បរិភោគ​អាហារ​អាច​បញ្ចុះទម្ងន់ និង​កាត់បន្ថយ​កូ​ឡេ​ស្ដេ​រ៉ូ​ល ។​
ផ្លែ​ប៉ោម​ត្រឹមតែ​មួយ​ផ្លែ ជួយ​កាត់បន្ថយ​ភាព​ស្រេកឃ្លាន​អាហារ​បាន ព្រោះ​ផ្លែ​ប៉ោម​មាន​សារជាតិ​ម្សៅ និង​ស្ករ ។ ក្នុង​ផ្លែ​ប៉ោម​មាន​ម៉ូលេគុល​ស្ករ​ដល់​ទៅ ៧៥ ភាគរយ ធ្វើឲ្យ​រាងកាយ​អាច​ស្រូប​ទាញ​ស្ករ​មួយ​ប្រភេទ​នេះ បាន​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស ដោយ​អាច​នាំ​យក​ទៅប្រើ​ជា​ផលប្រយោជន៍​បាន ក្នុង​ពេលវេលា​មិន​លើស ១០ នាទី ដូច្នេះ​ភាព​ចង់​បរិភោគ​អាហារ ទើប​មាន​លក្ខណៈ​ថយចុះ ។​
បរិភោគ​ផ្លែ​ប៉ោ​ម ២ ទៅ ៣ ផ្លែ​ក្នុង​មួយថ្ងៃ អាច​ជួយ​កាត់បន្ថយ​កូ​ឡេ​ស្ដេ​រ៉ូ​ល ក្នុង​ឈាម​បាន​ព្រោះ​ផែ្ល​ប៉ោ​មមាន​សារជាតិ ’​ភែ​ក​ធី​ន​” ដែល​ជា​កាក​សរសៃរ​លា​យ​ក្នុង​ទឹក ។​
តាម​ការស្រាវជ្រាវ​បញ្ជាក់​ឲ្យដឹងថា នៅពេល​អាស៊ីដ​ដំណើរការ​នៅក្នុង​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ ជាតិ​ខ្លាញ់កូ​ឡេ​ស្ដេ​រ៉ូល​បំបែកចេញ​មក​អស់​រួច​រាល់​ហើយ ’​ភែ​ក​ធី​ន​” ពី​ផ្លែ​ប៉ោ​ម នឹង​ចូល​ទៅ​ស្ទាក់​ចាប់កូ​ឡេ​ស្ដេ​រ៉ូល​ទាំងនេះ ហើយ​នាំ​យក​ទៅ​បញ្ចេញ​ចោល មុនពេល​ដែល​ត្រូវ​ស្រូប​ត្រឡប់ ចូលមក​ក្នុង​រាងកាយ​វិញ ។ ក្រៅពីនេះ​គេ​នៅ​បាន​រកឃើញ​ទៀតថា ផ្លែ​ប៉ោម​ជួយ​កាត់បន្ថយ​កូ​ឡេ​ស្ដេ​រ៉ូ​ល ក្នុង​ខ្លួន​ស្ត្រី​បាន​ប្រសើរ​ជាង​បុរស ។​
ផ្លែ​ប៉ោម ជា​ប្រភេទ​ផ្លែឈើ​សមរម្យ​ជាមួយ នឹង​អ្នក​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម និង​អ្នក​ដែល​ត្រូវ​ការបញ្ចុះ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម ព្រោះ​នៅ​ពេល​ទទួលទាន​ចូលទៅ ត្រូវបាន​រំលាយ និង​ស្រូប​ទាញ​ឆ្លងកាត់ ភ្នាស​ក្រពះ ពោះវៀន នៅ​ឆ្ពោះទៅកាន់​ចរន្ដ​ឈាម ។​
ចំពោះ​កម្រិត​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម នឹង​កើតឡើង​យឺត ឬ​លឿន​អាស្រ័យ​ទៅលើ​ប្រភេទ​អាហារ​ទាំងនោះ ដូចជា ប្រសិនបើ​បរិភោគ​ទឹកឃ្មុំ សារជាតិ​ស្ករ​ក្នុ​ឈាម នឹង​កើនឡើង​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស​ភ្លាមៗ ។ ប៉ុន្ដែ​សម្រាប់​ផ្លែ​ប៉ោម បើ​ទោះបី​មាន​សារ​ស្ករ​ធម្មជាតិ ក្នុង​សាច់​ផ្លែ​ប៉ោម​ច្រើន​មែន ប៉ុន្ដែ​សារជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ផ្លែ​ប៉ោម ធ្វើឲ្យ​ឈាម​កើនឡើង​យ៉ាង​យឺតៗ ដែល​មិន​បង្ក​ឲ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​អ្នកជំងឺ​ដែរ ៕

Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=998:2011-02-21-02-09-34&catid=51:2010-12-10-02-41-42&Itemid=79

Share this post

Post a comment

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:

Next Post
Newer Post
Previous Post
Older Post