​ផ្លែឈើ​ត្រកូល​បឺ​រ​រី​ល្អ​ចំពោះ​បេះដូង

ផ្លែឈើ​ត្រកូល​បឺ​រ​រី (Berry) មានដូចជា ស្ត្រ​វ​បឺ​រ​រី (Strawberry), រ៉ា​ស់​បឺ​រ​រី (Rusberry) ដែល​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ​ផូ​លី​ហ្វ៊ី​ណុល (Polyphenol) អាច​ការពារ​ជំងឺ​បេះដូង​បាន ។ ចំពោះ​អ្នក​ដែល​បរិភោគ​ផ្លែ​បឺ​រ​រី ២/៣ ពែង និង​ផឹកទឹក​បឺ​រ​រី​ស្រស់​រាល់ថ្ងៃ មានការ​ថយចុះ​នៃ​សម្ពាធ​ឈាម ១% ។ ក្រៅពីនេះ ថែមទាំង​មាន​កូ​លេ​ស្ដេ​រ៉ូ​ល​ប្រភេទ​ល្អ (HDL Cholesterol) កើនឡើង ៥% ក្នុង​រយៈពេល ២ ខែ ៕

Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1040:2011-02-25-03-40-38&catid=51:2010-12-10-02-41-42&Itemid=79

Share this post

Post a comment

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:

Next Post
Newer Post
Previous Post
Older Post