​ទទួលទាន​ផ្លែ​ឪឡឹក​ជួយ​សុខភាព

 
នៅក្នុង​វិស័យ​វេជ្ជសាស្ត្រ​បុរាណ ឪឡឹក​មានគុណ​ប្រយោជន៍​ច្រើនណាស់​ដូចជា ធ្វើ​ថ្នាំ​ប៉ូវ​ជួយ​ឲ្យ​បាយ​បាន ជួយ​ចម្រើន​អាហារ​ប្រើ​ជា​ថ្នាំ​ជួយ​រំលាយ​អាហារ និង​ជា​ថ្នាំ​បញ្ចុះ​ទឹកមូត្រ ។ ឪឡឹក​ពុំមែន​គ្រាន់តែ​ជា​ថ្នាំ​ត្រជាក់​បញ្ចុះ​កម្ដៅ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​ក៏​ជា​ឱសថ​ព្យាបាល​រោគ​ផ្សេងៗ​ទៀតផង​ដែរ ។​
ឪឡឹក​មាន​ជាតិ​ទឹក​ច្រើន​ដល់​ទៅ ៩៥% ដែល​អាច​ចាត់ទុកជា​ផ្លែឈើ​ប្រភេទ​ភេសជ្ជៈ​ផងដែរ ។ ក្រៅពីនោះ​វា​មាន​ស្ករ​គ្លុយកូស ហ្វុ​កកូ​ស វីតាមីន​B វីតាមីន C និង​អំបិល​រ៉ែ​ជាច្រើន​ប្រភេទ ។​
បើ​មាន​ជំងឺ​រលាក​តម្រង​មូត្រ​រ៉ាំរ៉ៃ គឺ​យក​សម្បក​ឪឡឹក​កាត់​ជា​ដុំ​តូចៗ ដាក់​ស្ងោរ​រំ​ម្ងា​ស់​ក្នុង​រហូតដល់​ឡើង​ខាប់ ហើយ​យកមក​ពិសា ១-២ ស្លាបព្រា​បាយ​ចំនួន​ពីរដង​ក្នុង​មួយថ្ងៃ ដោយ​ពិសា​លាយ​ជាមួយ​ទឹក​ឆ្អិន ៕
Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1062:2011-03-01-02-55-46&catid=51:2010-12-10-02-41-42&Itemid=79

Share this post

Post a comment

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:

Next Post
Newer Post
Previous Post
Older Post