២-ក្រូចសើច : ប្រើសាប៊ូកក់សក់ប្រភេទខ្សោយ កក់សម្អាតសក់ជាមុនសិន បន្ទាប់មកប្រើក្រូចសើចប្រមាណ ១-២ផ្លែស្ងោរក្នុងទឹកចំណុះប្រហែល៣-៥កែវដាំឲ្យពុះ និងទុកឲ្យក្តៅឧណ្ហៗទើបឈ្លីបំបែកផ្លែក្រូចជាមួយ និងទឹកស្ងោរនោះ ។ បន្ទាប់មកត្រងយកទឹកដែលចម្រាញ់បានមកលាបលើសក់ក្បាល ឈ្លីឲ្យជោកទុកចោលពី៥-១០នាទី ទើបលាងជម្រះចេញ ។ គួរធ្វើបែបនេះក្នុងមួយសប្តាហ៍ ៣ ដង ។
៣-ប្រទាលកន្ទុយក្រពើ : ចិតសម្បកខាងក្រៅចេញឲ្យស្អាតយកតែសាច់ដូចចាហួយនៅខាងក្នុងប្រមាណ ជាមួយចានចង្កឹះមកកិន ឬ ឈ្លីវាឲ្យបែកល្អ ទើបយកមកលាបផ្អាប់លើសក់ក្បាលទុកចោលរយៈពេល ៣០ នាទីទើបលាងសម្អាតចេញ ។
៤-ទឹកលាងអង្ករ : រក្សាទុកទឹកលាងអង្ករចោលឲ្យរងកករ ទើបច្រោះយកទឹកថ្លាខាងលើ ប្រើលាងឈ្លីលើសរសៃសក់ក្រោយពេលកក់សក់រួច ហើយទុកចោលរយៈពេល ១៥ នាទី ទើបលាងជម្រះចេញ នឹងធ្វើឲ្យសរសៃសក់រលោងហើយគ្មានអង្កែទៀតផង ។
៥- ស្លឹកគ្រៃ : ប្រើស្លឹកគ្រៃចំនួន ៣ ដើម ដំឲ្យបែក ត្រាំចោលនៅក្នុងទឹកមួយលីត្រ ប្រមាណ ១០នាទី ទើបចាប់ផ្តើមប្រើដៃច្របាច់ឈ្លីឲ្យស្លឹកគ្រៃចេញជាតិ ។ បន្ទាប់មកប្រើទឹកនោះមកលាបលើសក់ចោលប្រមាណ ១០ នាទីទើបប្រើទឹកលេងសម្អាតតាមក្រោយ ។ វិធីនេះណែននាំឲ្យធ្វើរយៈពេល៣ថ្ងៃជាប់គ្នាទើបឃើញលទ្ធផល ។
Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1094:05-04-2011&catid=34:2010-06-18-06-48-24&Itemid=53