អប់​បង្គា​បំពង​រសជាតិ​ជូរអែម​

៙​គ្រឿងផ្សំ​:
-​បង្គា​ធុន​ល្មម ៤០០ ក្រាម​
-​មីសួ ៤០ ក្រាម​
-​ម្ទេស​បូកគោ ២ ផ្លែ​
-​ប៉េងប៉ោះ​ទុំ ៨០ ក្រាម​
-​ម្នាស់​១ បន្ទះ​
-​ខ្ទឹមបារាំង​(​ហាន់​ល្អិតៗ​)២ ស្លាបព្រា​បាយ​
-​ខ្ទឹមស ១​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ខ្ទឹមក្រហម​ចិ​ញ្ច្រំ ១​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
៙​គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​:
-​ទឹក​ប៉េងប៉ោះ​ខាប់ ២ ស្លាបព្រា​បាយ​
-​ទឹកខ្មេះ​កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ស្ករ​កន្លះ​កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​អំបិល​កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ខ្ទឹមស​ចិ​ញ្ច្រំ​កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ទឹក ៥ កែវ ។​
៙​គ្រឿង​ទឹក​ខាប់​
-​ម្សៅ​ឆាៗ​ស្លាប​ព្រាប​កាហ្វេ​
-​ទឹក​ស៊ី​អី​វក​ន្លះ​កាហ្វេ​
-​ទឹក ៣​ស្លាបព្រា​បាយ ។​
៙​វិធី​ធ្វើ​
១-​ដាក់​ត្រាំ​មីសួ​ឲ្យ​ទន់ ពុះ​ម្ទេស​បូកគោ​យក​គ្រាប់​ចេញ និង​ហាន់​ជា​ដុំំៗ​ហាន់​ម្នាស់ និង ប៉េងប៉ោះ​ជា​ដុំ​តូចៗ​។​
២-​កាត់​ព្រុយ​បង្គា និង​ឆូត​យក​អាចម៍​ចេញ លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត និង​ដាក់​បំពង​ទាំង​សម្បក ហើយ​ស្រង់​ចេញ​ទុក​ប្រើការ ។​
៣- ​ដាក់​ខ្លាញ់ ៣ ស្លាបព្រា​បាយ​ចូលក្នុង​ឆ្នាំងដី ចាក់​ខ្ទឹម​ទាំងបី​មុខ​ចូល​បំពង ។ បន្ទាប់មក​ដាក់​ប៉េងប៉ោះ ម្នាស់ ម្ទេស​បូកគោ មីសួ​ចូ​ស​ឆា​ត្រឡប់​ចុះឡើង ទើប​ដាក់​តម្រៀប​បង្គា​បំពង​ពីលើ រួចហើយ​ចាក់​គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​ចូល និង​គ្រប​គម្របឆ្នាំង​រម្ងាស់​ទា​ល់​តែ​ពុះ ។ ចុងក្រោយ​ចាក់​គ្រឿង​ទឹក​ខាប់​ចូល ហើយ​រម្ងាស់​បន្តិចទៀត​ទើប​ដួស​ដាក់​ចាន​ទុក​ជាការ​សស្រេច ។

Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1084:02-04-2011&catid=37:how-to-cook-food&Itemid=56

Share this post

Post a comment

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:

Next Post
Newer Post
Previous Post
Older Post