-ស្នៀតពោតខ្ចី ៨០ ក្រាម
-សាច់គោ (សាច់ចំឡក) ១៦០ ក្រាម
-ដើមឃិនឆាយបារាំងបន្តិចបន្តួច
-ការ៉ុត ៣ បន្ទះ
-ទំពាំងខ្ចីកន្លះមើម
-គ្រាប់ផ្លែឈើហាវៃ ២ សា្លបព្រាបាយ
-មើមខ្ទឹមក្រហម ២ កំពឹស
៙គ្រឿងសម្រាប់ប្រឡាក់សាច់ :
-ស្ករ ១ ស្លាបព្រាកាហេ្វ
-អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ប្រេងខ្យង កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្សៅឆា កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ប្រេងល្ងបន្តិចបន្តួច
៙វិធីធ្វើ :
១-ហាន់សាច់គោជាបន្ទះក្រាស់ល្មម ដាក់ត្របល់ចូលក្នុងគ្រឿងសម្រាប់ប្រឡាក់សាច់ដោយផ្អាប់ទុកមួយសន្ទះ ។
២- ស្នៀងពោត ដើមឃិនឆាយ និងលាងទំពាំងឲ្យស្អាត រួចហើយហាន់ជាចម្រៀកវែង (ប្រហែល ៣ មិល្លីម៉ែត្រ)បកសម្បកខ្ទឹម ក្រហមចេញ និង ហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ ។
៣-ដាក់ខ្លាញ់ ២ វែកចូលក្នុងខ្ទះ រួចហើយចាក់សាច់គោចូលឆាត្រឡប់ចុះឡើងមួយស្របក់ ទើបដួសទុកប្រើការ ។ ក្នុងខ្ទះដដែលចាក់ខ្ទឹមក្រហមចូលបំពង បន្ទាប់មកចាក់ស្នៀតពោត ដើមឃិនឆាយ និង ការ៉ុតចូល ឆាមួយសន្ទុះ ទើមចាក់គ្រាប់ផ្លែហាវៃ និង សាច់គោចូលឆា ហើយជាចុងក្រោយចាក់គ្រឿងទឹកខាប់ចូល និង រម្ងាស់ឲ្យពុះ ហើយដួសដាក់ចាន ទុកជាការស្រេច ។
Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1083:2011-04-02-02-37-11&catid=37:how-to-cook-food&Itemid=56