ឆា​គ្រឿង​បង្គា​បំពង​

៙ គ្រឿងផ្សំ​
- បង្គា​បកសំបក វះ​ខ្នង ៣០០ ក្រាម​
- គ្រឿងការី ២-៣ ស្លាបព្រា​បាយ​
- ក្បាលខ្ទិះ ១ ចានចង្កឹះ​
- ស្លឹក​ក្រូចសើច ហាន់​ជា​សរសៃ​ឆ្មារៗ ១ ស្លាបព្រា​បាយ​
- ជីរនាងវង ១ ចានចង្កឹះ​
- ទឹកស្អាត ២ ស្លាបព្រា​បាយ​
- ស្ករ ១ ស្លាបព្រា​បាយ​
- ប្រេងឆា ម្ទេសដៃនាង ហាន់​សរសៃ​ឆ្មារៗ និង​ម្សៅ​សាលី ។​
៙ វិធី​ធ្វើ​
១. យក​បង្គា​ច្របល់​ជាមួយ​ម្សៅ​សាលី​បន្ដិចបន្តួច រួច​យកទៅ​បំពង ទុក​ឲ្យ​ស្រស់​ប្រេង ទើប​រៀប​ដាក់​ចាន​ត្រៀម​ទុក ។ ឆា​គ្រឿងការី​ជាមួយ​ប្រេងឆា​ឲ្យ​ឈ្ងុយ ទើប​ដាក់​ក្បាលខ្ទិះ​ចូល​ឆា​ជាមួយ ។​
២. រង់ចាំ​រហូត​ខ្ទិះ​ឡើង​ប្រេង ទើប​ផ្សំ​រសជាតិ បន្ទាប់មក​បិទ​ភ្លើង​រួច​ដួស​ស្រោច​លើ​បង្គា និង​រោយ​ពីលើ ដោយ​ស្លឹក​ក្រូចសើច ជីរនាងវង និង​ម្ទេសដៃនាង ៕

Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=917:2011-01-31-03-17-50&catid=37:how-to-cook-food&Itemid=56

Share this post

Post a comment

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:

Next Post
Newer Post
Previous Post
Older Post