១-ពេលកំពុងស្រុស ព្យាយាមដាក់ទឹកតិចបំផុតតាមដែលអាចធ្វើបាន ។
២- មុនពេលយកបន្លែដាក់ស្រុសរង់ចាំទឹកពុះជាមុនសិន សឹមដាក់បន្លែនិងត្រូវចងចាំថា មិនត្រូវដាក់នៅពេលទឹកមិនទាន់ពុះឡើយ។
៣-បន្លែពណ៌បៃតង គួរធ្វើឲ្យឆ្អិនដោយវិធីស្រុស ឬដាក់ទៅក្នុងទឹកពុះ និងនៅពេលទឹកពុះម្តងទៀតដួសចេញភ្លាម ។
៤- បើជាបន្លែមើមដូចជា ឆៃថាវការ៉ុត គួរស្រុសក្នុងទឹកពុះតិចៗ និងគួរស្រុសទាំងមើម ព្រោះថាអាចជួយរក្សាគុណភាពផ្នែកអាហារបានល្អជាងការចិត ឬ កាត់ជាកង់ៗ រូចហើយយកទៅដាក់ស្រុស ។
៥-រៀងរាល់លើកដែលស្រុស គួរបិទគម្របឆ្នាំងដើម្បីឲ្យទឹកពុះ និង បន្លែឆាប់ឆ្អិន ។ អ្នកត្រូវចងចាំថា បើបន្លែនៅក្នុងទឹកក្តៅកាន់តែយូរ គុណប្រយោជន៍របស់វាក៏កាន់តែថយចុះដែរ ។
Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1082:2011-04-02-01-49-29&catid=38:woman-and-house-work&Itemid=57