ទឹក​ប្រហុក​ អន្លក់​ខ្ចី

.
 







គ្រឿង​ផ្សំ
  • ត្រី​ងៀត​អាំង​ ​ ២​-៣​​ ដុំ
  • ម្ទេស​ក្រៀម​ម៉ត់​​ ១/២ ស្លាបព្រាបាយ
  • ខ្លាញ់​ជ្រូក​ (ដុំ​តូចៗ)​ កន្លះ​ចាន​ចង្កឹះ
  • ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ​​ ២​ ស្លាបព្រាបាយ
  • ប្រហុក​​ ៥០ ក្រាម ឬ កន្លះខាំ
  • ម្សៅស៊ុបរ៉តឌី​ ​ បន្តិចបន្តួច
  • អំបិល​ម៉ត់​ ២​ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ត្រី​ចៀន​ (ត្រី​អ្វី​ក៏​បាន​ តាម​ចិត្តចង់)​ ១​-២ ក្បាល
  • បន្លែ​ផ្សេងៗ ​តាមចិត្តចង់ (ត្រសក់​ ត្រកួន​ សណ្ដែក​គួរ​ កញ្ឆែត​ ប្រពាយ​ ត្រប់វែង​ ត្រប់ស្រួយ​ ទំពាំង​ស្ងោរ…)។
វិធី​ចំអិន
  1. ដាក់​ប្រហុក​ក្នុង​ឆ្នាំង​ មានទឹក
  2. រំងាស់​រលួយ​ ប្រហុក ​សល់​តែ​ឆ្អឹង
  3. ដួសចេញ ​ទឹក​ប្រហុក​ ១​ ចាន​ចង្កឹះ
  4. លីងស្រួយ ម្ទេស​ក្រៀម
  5. បុកម៉ត់ ម្ទេស​ក្រៀម
  6. អាំង​ឆ្អិន ត្រី​ងៀត
  7. បេះ​យក សាច់​ត្រី​ងៀត​ ខ្ទង់​កន្លះ​ចាន​ចង្កឹះ
  8. បុក​ម៉ត់ សាច់​ត្រី​ងៀត
  9. ចំហៀវ​ ខ្លាញ់​ជ្រូក
  10. ស្រង់ហាន់តូចៗ ​កាក​ខ្លាញ់​ជ្រូក​ (ចំណុះ​ខ្លាញ់) ខ្ទង់កន្លះ​ចាន​ចង្កឹះ
  11. ផ្សំ​រួម​គ្នា ​ទឹក​ប្រហុក​ ម្ទេសម៉ត់​ សាច់​ត្រី​ងៀតម៉ត់​ ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ​ និង ​ចំណុះ​ខ្លាញ់
  12. កូរអោយសព្វ
  13. ដាក់បន្តិច ​ម្សៅ​ស៊ុប​រ៉តឌី
  14. ភ្លក់ រសជាតិ​​ ​សាបប្រៃ ថែមថយអំបិលម៉ត់
  15. ញ៉ាំ ​ជា​មួយ​បន្លែ​ និង ​ត្រី​ចៀន​ តាមចិត្តចង់
ដំណកស្រង់ពី ទំព័រស្រ្តី http://women.open.org.kh/km/brohok_fresh_vegetables

Share this post

Post a comment

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:

Next Post
Newer Post
Previous Post
Older Post