គ្រឿងផ្សំ
វិធីផ្សំ
- លាងស្អាត កាត់ឫស តំរឹម ខ្ទឹមស
- ទុកអោយខ្ទឹមស ស្រកទឹក
- ដាក់រៀបខ្ទឹម ក្នុងកែវ ឬ ក្រឡ
- ដាំពុះ ទឹក (១០លីត្រ) ក្នុងនោះ លាយអោយសព្វ ស្ករស (៣ គីឡូ), អំបិល (១ គីឡូ)
- ទុកទឹក អោយនៅក្តៅអ៊ុនៗ
- ចាក់ទឹក ទៅក្នុងកែវ ឬ ក្រឡដី
- គ្របជិត ដើម្បីខ្ទឹមស ងំបានល្អ
រក្សាទុក
- រក្សាទុកកែវ ឬ ក្រឡ មានខ្ទឹមស នៅកន្លែង មិនក្តៅពេក មិនត្រជាក់ពេក
- គ្របជិត ទុក ២ ទៅ ៣ ខែ ទើបអាចញ៉ាំបាន
- ប្រើប្រាស់ស្លាបព្រាស្អាត ដើម្បីដួសខ្ទឹមស ញ៉ាំ