ស៊ុប បង្គា

 









គ្រឿង​ផ្សំ
  • បង្កា​ ​ ​ ៤០០​ ក្រាម
  • ផ្សិត​ចំបើង​ ​ ​ ១៥០​ ក្រាម
  • ប៉េងប៉ោះ​ទុំ​ ​ ​ ១​ ផ្លែ
គ្រឿង​ផ្សំ​បន្ថែម​ (១)
  • ខ្ទឹម​ស​ ​ ​ ១៥​ ក្រាម
  • ខ្ញី​ ​ ​ ៣​ បន្ទះ
  • ទឹក​ ​ ​ ៤​ ចាន​ចង្កឹះ
  • ខ្ទឹម​ក្រហម​ ​ ​ ២​ កំពឹស
  • គល់​ស្លឹក​គ្រៃ​ ​ ​ ២​ គល់
គ្រឿង​ផ្សំ​បន្ថែម​ (២)
  • ម្ទេស​ប្លោក​ទុំ​ ​ ​ ១​ ផ្លែ
  • ម្ទេស​បូកគោ​ ​ ​ ១​ ផ្លែ
  • ដើម​ខ្ទឹម​ ​ ​ ១​ ដើម
  • ស្លឹក​ក្រូច​សើច​ ​ ​ ៥​ សន្លឹក
គ្រឿង​ផ្សំ​​រសជាតិ
  • ទឹក​បង្គា​ហឹរ​ ​ ​ ២​ ស្លាបព្រាបាយ
  • ទឹក​ម្ទេស​ ​ ​ ១​ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ​ ​ ​ ១​/៤​ កែវ
  • ទឹក​ត្រី​​ ​ → ១/២ កែវ
  • ស្ករ​​ ​ → ១/២ ស្លាបព្រាបាយ
  • ដុំ​ស៊ុប​ខ្នរ​ ​ ១ ​ដុំ
វិធី​ចំអិន
  1. បកសំបក​/​ឆូត​ខ្នង​បង្គា​ យក​សរសៃ​ចេញ
  2. ហាន់​ប៉េងប៉ោះ​ជា​ដុំៗ
  3. ពុះ​ផ្សិត​ចំបើង​ជា​ពីរ​ (បើ​ក្រពុំ​ធំ)
  4. ចាក់​គ្រឿង​បន្ថែម​(១)​ ក្នុង​ឆ្នាំង​ និង ​ស្ងោរ​ពុះ
  5. ចាក់​ចូល​ស្ងោរ​រំងាស់ ​គ្រឿង​​ផ្សំ​រសជាតិ
  6. ចាក់​ចូល គ្រឿង​ផ្សំ​បន្ថែម​ (២)​ ​ជា​ការ​ស្រេច៕
ដំណកស្រង់ពី http://women.open.org.kh/km/strinp_soup

Share this post

Post a comment

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:

Next Post
Newer Post
Previous Post
Older Post