គ្រឿងផ្សំ
- បង្កា → ៤០០ ក្រាម
- ផ្សិតចំបើង → ១៥០ ក្រាម
- ប៉េងប៉ោះទុំ → ១ ផ្លែ
គ្រឿងផ្សំបន្ថែម (១)
- ខ្ទឹមស → ១៥ ក្រាម
- ខ្ញី → ៣ បន្ទះ
- ទឹក → ៤ ចានចង្កឹះ
- ខ្ទឹមក្រហម → ២ កំពឹស
- គល់ស្លឹកគ្រៃ → ២ គល់
គ្រឿងផ្សំបន្ថែម (២)
- ម្ទេសប្លោកទុំ → ១ ផ្លែ
- ម្ទេសបូកគោ → ១ ផ្លែ
- ដើមខ្ទឹម → ១ ដើម
- ស្លឹកក្រូចសើច → ៥ សន្លឹក
គ្រឿងផ្សំរសជាតិ
- ទឹកបង្គាហឹរ → ២ ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកម្ទេស → ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកក្រូចឆ្មារ → ១/៤ កែវ
- ទឹកត្រី → ១/២ កែវ
- ស្ករ → ១/២ ស្លាបព្រាបាយ
- ដុំស៊ុបខ្នរ → ១ ដុំ
វិធីចំអិន
- បកសំបក/ឆូតខ្នងបង្គា យកសរសៃចេញ
- ហាន់ប៉េងប៉ោះជាដុំៗ
- ពុះផ្សិតចំបើងជាពីរ (បើក្រពុំធំ)
- ចាក់គ្រឿងបន្ថែម(១) ក្នុងឆ្នាំង និង ស្ងោរពុះ
- ចាក់ចូលស្ងោររំងាស់ គ្រឿងផ្សំរសជាតិ
- ចាក់ចូល គ្រឿងផ្សំបន្ថែម (២) ជាការស្រេច៕
ដំណកស្រង់ពី http://women.open.org.kh/km/strinp_soup