​ស្ងោរ​ពោះវៀន​ជ្រូក​ជាមួយ​ស្ពៃ​ជូរ​


៙ គ្រឿងផ្សំ​
ពោះវៀន​ជ្រូក (​ពោះវៀនធំ​ស្ងោរ​ឆ្អិន​) ៤០០ ក្រាម​, ឈាមមាន់ ១ ដុំ​, ស្ពៃ​ជូរ ១៥០ ក្រាម​, ខ្ទឹមស ៤ កំពឹស (​ហាន់​ជា​បន្ទះ​), ដើម​ខ្ទឹម​ប្រភេទ​ស្លឹក​សំប៉ែត ១ ដើម (​ហាន់​ជា​កង់ៗ​បញ្ឆិត​), ទឹក​ស៊ុប ៣ កែវ និង​ខ្លាញ់ ៣ ស្លាបព្រា​បាយ ។​
៙ គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​
១. ម្រេច​គ្រាប់ ២ ស្លាបព្រា​បាយ​, ទឹកសៀង​រសជាតិ​ហឹរ ២ ស្លាបព្រា​បាយ​, ស្រា ២ ស្លាបព្រា​បាយ និង​ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ ស្លាបព្រា​បាយ ។​
២. ស្ករ ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​, អំបិល​បន្ដិចបន្តួច​, ម្រេច​ម៉ដ្ឋ ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​, និង​ទឹក​ម្សៅ​ឆា​បន្តិចបន្តួច ។​
៙ វិធី​ធ្វើ​
១. កាត់​ពោះវៀន​ជ្រូក​ជា​កង់ៗ លាយ​ឈាមមាន់​ឲ្យ​ស្អាត និង​ពុះ​ជា​ដុំៗ ។​
២. ហាន់​ស្ពៃ​ជូរ​ជា​បន្ទះ លាង​ទឹក និង​ដាក់​ត្រាំ​ក្នុង​ទឹក​មួយសន្ទុះ ដើម្បី​កាត់បន្ថយ​ជាតិ​ប្រៃ ទើប​ស្រង់​ចេញ​ទុក​ប្រើការ ។​
៣. ដាក់​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឆ្នាំង និង​បំពង​ខ្ទឹមស ម្រេច​គ្រាប់ រួចហើយ​ចាក់​គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​(១) ចូល​ឆា​ត្រឡប់​មួយស្របក់ ទើប​ចាក់ទឹក​ស៊ុប​ដាក់​ឈាមមាន់​, ពោះវៀន​ជ្រូក និង​ស្ពៃ​ជូរ​ចូល​ស្ងោរ​ដោយ​ប្រើ​ភ្លើង​តិចៗ ស្ងោរ​រំងាស់​រយៈពេល​ពី ១៥-២០ នាទី ។​
៤. បន្ទាប់​មកចាក់​គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ (២) ចូល និង​ដាក់​មើម​ខ្ទឹម​រួច​ស្ងោរ​រំងាស់​រយៈពេល ៣ នាទី ទើប​ដួស​ដាក់​ចាន​ទុក​ជាការ​ស្រេច ៕


Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1008:2011-02-22-03-54-49&catid=37:how-to-cook-food&Itemid=56

Share this post

Post a comment

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:

Next Post
Newer Post
Previous Post
Older Post