៙ គ្រឿងផ្សំ
មឹកស្រស់ ១ ប្រហែលជា ៣០០ ក្រាម, ក្រូចពោធិ៍សាត់ ៣ ផ្លែ, ដើមខ្ទឹម ១ ដើម ហាន់ជាកង់ៗ, ខ្ញី ២ បន្ទះ និងម្សៅមី ៣ ស្លាបព្រាបាយ ។
៙ គ្រឿងផ្សំសំរាប់ប្រឡាក់សាច់
ស្រា ១ ស្លាបព្រាបាយ, អំបិលកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ និងម្សៅម្រេចម៉ដ្ឋបន្ដិចបន្តួច ្
៙ វិធីធ្វើ
១. ធ្វើមឹកស្រស់ឲ្យហើយ និងលាងទឹកឲ្យស្អាត រួចហើយហាន់ជាម្រៀកធំៗ ។ បន្ទាប់មកដាក់ច្របល់ចូលក្នុងគ្រឿងសម្រាប់ប្រឡាក់សាច់ ដោយផ្អាប់ទុក ២០ នាទី ទើបយកទៅប៉ាតជាមួយនឹងម្សៅមីទុកប្រើការ ។
២. ចិតសម្បកក្រូចពោធិ៍សាត់ និងពុះជាពីរ រួចហើយច្របាច់យកទឹកទុកប្រើការ ។
៣. ដាក់ខ្លាញ់ ៤ ពែង និងដាក់មឹកចូលបំពង ហើយនៅពេលវារមូលចូលគ្នាឆាប់ស្រង់ចេញទុកប្រើការ ។
៤. ដួសខ្លាញ់ចេញខ្លះ និងទុកខ្លះ រួចហើយចាក់ទឹកក្រូចពោធិ៍សាត់, ខ្ញី, ដើមខ្ទឹម និងមឹកបំពងចូលស្ងោររំងាស់ទាស់តែពុះ ទើបដួសដាក់ចានទុកជាការស្រេច ៕
Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=870:2011-01-19-03-09-36&catid=37:how-to-cook-food&Itemid=56
:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:
Next Post
Newer Post Previous Post
Older Post
Newer Post Previous Post
Older Post
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Topics by Categories
- ការថែទាំកុមារ (23)
- ចំណេះដឹងទូទៅ (43)
- ចោរលួច ឬប្លន់ ចាប់មិនទាន់ ចុចត្រង់នេះ (1)
- តារាខ្មែរ (4)
- តារាអន្តរជាតិ (3)
- បចេ្ចកវិទ្យា (IT) (6)
- ប្រវត្តិទីកន្លែង (1)
- ព័ត៌មានសេដ្ឋកិច្ច (5)
- ព្រះពុទ្ឋ និងព្រះធម៌ (7)
- វិធីធ្វើម្ហូបខ្មែរ (34)
- សម្ផស្ស (30)
- សុខភាពបុរសស្រី្ត (3)
- សុខភាពផ្លូវភេទ (52)
- ស្ថានភាពស្រុកខ្មែរ (6)
- អាហារ (23)
- អ្នកនិពន្ឋខ្មែរ (1)