៙ គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោ (សាច់លាយខ្លាញ់) ៩៦០ ក្រាម, ឆៃថាវ ៦៤០ ក្រាម (កោសសម្បក និងពុះជាដុំធំៗ), គ្រឿងប៉ូចកាក់ ២ គ្រាប់, ទឹក ៥ ទៅ ៦ កែវ, ស្លឹកខ្ទឹមហាន់កង់ខ្លីៗ ២ ស្លាបព្រាបាយ និងខ្លាញ់ ៣ ស្លាបព្រាបាយ ។
៙ គ្រឿផ្សំរសជាតិ (១)
ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់ ២ ស្លាបព្រាបាយ, ស្រា ១ ស្លាបព្រាបាយ និងប្រេងល្ង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ។
៙ គ្រឿងផ្សំរសជាតិ (២)
ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ, ខ្ញីហាន់ម៉ដ្ឋមួយមុខៗ ១ ស្លាបព្រាបាយ និងទឹកសៀងខាប់ ២ ស្លាបព្រាបាយ ។
៙ គ្រឿងទឹកខាប់
ទឹកម្ទេសខាប់ ២ ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់បន្ដិចបន្ដួច, ស្ករ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ និងទឹកម្សៅឆា ២ ស្លាបព្រាបាយ ។
៙ វិធីធ្វើ
១. ដាក់សាច់គោទាំងដុំស្រុសក្នុងទឹកពុះរយៈពេល ១០ នាទី រួចហើយស្រង់ចេញ និងហាន់ជាដុំធំៗ បន្ទាប់មកដាក់ច្របល់ចូលក្នុងគ្រឿងផ្សំ (១) ។
២. ដាក់ខ្លាញ់ចូលក្នុងឆ្នាំងខ្ទះ បន្ទាប់មកចាក់សាច់គោឆោជាមួយគ្រឿងផ្សំ (២) ។
៣. ដួសគ្រឿងឆាដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំងដី ដាក់គ្រឿងប៉ូចកាក់ និងចាក់ទឹកចូល ហើយគ្របឲ្យជិត និងស្ងោរំងាស់រយៈពេល ២ ម៉ោង លុះត្រាតែសាច់គោផុយល្អ ។
៤. ដាក់ឆៃថាវចូលស្ងោរ ១០ នាទី និងចាក់គ្រឿងទឹកខាប់ចូល ហើយរោយស្លឹកខ្ទឹមពីលើទុកជាការស្រេច ៕
Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=864:2011-01-18-02-22-13&catid=37:how-to-cook-food&Itemid=56
:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:
Next Post
Newer Post Previous Post
Older Post
Newer Post Previous Post
Older Post
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Topics by Categories
- ការថែទាំកុមារ (23)
- ចំណេះដឹងទូទៅ (43)
- ចោរលួច ឬប្លន់ ចាប់មិនទាន់ ចុចត្រង់នេះ (1)
- តារាខ្មែរ (4)
- តារាអន្តរជាតិ (3)
- បចេ្ចកវិទ្យា (IT) (6)
- ប្រវត្តិទីកន្លែង (1)
- ព័ត៌មានសេដ្ឋកិច្ច (5)
- ព្រះពុទ្ឋ និងព្រះធម៌ (7)
- វិធីធ្វើម្ហូបខ្មែរ (34)
- សម្ផស្ស (30)
- សុខភាពបុរសស្រី្ត (3)
- សុខភាពផ្លូវភេទ (52)
- ស្ថានភាពស្រុកខ្មែរ (6)
- អាហារ (23)
- អ្នកនិពន្ឋខ្មែរ (1)