​ខ​គោ​លាយ​ឆៃថាវ

៙ គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោ (​សាច់​លាយ​ខ្លាញ់​) ៩៦០ ក្រាម​, ឆៃថាវ ៦៤០ ក្រាម (​កោស​សម្បក និង​ពុះ​ជា​ដុំ​ធំៗ​), គ្រឿង​ប៉ូច​កាក់ ២ គ្រាប់​, ទឹក ៥ ទៅ ៦ កែវ​, ស្លឹក​ខ្ទឹម​ហាន់​កង់​ខ្លីៗ ២ ស្លាបព្រា​បាយ និង​ខ្លាញ់ ៣ ស្លាបព្រា​បាយ ។​
៙ គ្រឿ​ផ្សំ​រសជាតិ (១)
ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ខាប់ ២ ស្លាបព្រា​បាយ​, ស្រា ១ ស្លាបព្រា​បាយ និង​ប្រេងល្ង ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ ។​
៙ គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ (២)
ខ្ទឹមស​ចិញ្ច្រាំ​, ខ្ញី​ហាន់​ម៉ដ្ឋ​មួយ​មុខៗ ១ ស្លាបព្រា​បាយ និង​ទឹកសៀង​ខាប់ ២ ស្លាបព្រា​បាយ ។​
៙ គ្រឿង​ទឹក​ខាប់
ទឹកម្ទេស​ខាប់ ២ ស្លាបព្រា​បាយ​, ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ខាប់​បន្ដិចបន្ដួច​, ស្ករ ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ និង​ទឹក​ម្សៅ​ឆា ២ ស្លាបព្រា​បាយ ។​
៙ វិធី​ធ្វើ
១. ដាក់​សាច់គោ​ទាំង​ដុំ​ស្រុស​ក្នុង​ទឹក​ពុះ​រយៈពេល ១០ នាទី រួចហើយ​ស្រង់​ចេញ និង​ហាន់​ជា​ដុំ​ធំៗ បន្ទាប់មក​ដាក់​ច្របល់​ចូលក្នុង​គ្រឿងផ្សំ (១) ។​
២. ដាក់​ខ្លាញ់​ចូលក្នុង​ឆ្នាំងខ្ទះ បន្ទាប់​មកចាក់​សាច់គោ​ឆោ​ជាមួយ​គ្រឿងផ្សំ (២) ។​
៣. ដួស​គ្រឿង​ឆា​ដាក់​ចូលក្នុង​ឆ្នាំងដី ដាក់​គ្រឿង​ប៉ូច​កាក់ និង​ចាក់ទឹក​ចូល ហើយ​គ្រប​ឲ្យ​ជិត និង​ស្ងោ​រំងាស់​រយៈពេល ២ ម៉ោង លុះត្រាតែ​សាច់គោ​ផុយ​ល្អ ។​
៤. ដាក់​ឆៃថាវ​ចូល​ស្ងោរ ១០ នាទី និង​ចាក់​គ្រឿង​ទឹក​ខាប់​ចូល ហើយ​រោយ​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ពីលើ​ទុកជា​ការ​ស្រេច ៕

Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=864:2011-01-18-02-22-13&catid=37:how-to-cook-food&Itemid=56

Share this post

Post a comment

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:

Next Post
Newer Post
Previous Post
Older Post