៙ គ្រឿងផ្សំ :
- ស្លាបមាន់ ១២ ដុំកាត់ជាពីរ
- អំបិល
- ម្រេចខ្មៅ
- ម្សៅពោត ១\៤ កូនពែង
- ប្រេងឆា ៣-៤ កូនស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប័រសាប ៣ កូនស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកខ្មេះ ១ កូនស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកម្ទេស ៦ កូនស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ខ្ទឹមបំពង ១ កូនស្លាបព្រាកន្លះ
- ស្លឹកខ្ទឹម
៙ វិធីធ្វើ
ដំបូងត្រូវកាត់ស្លាបមាន់ជាពីរចំណែក ហើយយកវាទៅប្រលាក់ជាមួយនឹងអំបិល និងម្រេច បន្ទាប់មកយកស្លាបមាន់នោះទៅជ្រលក់នឹងម្សៅពោត ។ រួចយកប្រេងឆាដាក់នៅក្នុងខ្ទះទុកឲ្យក្តៅ ទើបយកស្លាបមាន់ដោះដាក់ចូលហើយបំពង់ចោល២០នាទី ឬក៏ទុកឲ្យស្រួយល្អទើបដួសចេញ ។ នៅក្នុងខណៈនោះត្រូវយកប័រដាក់ចូលក្នុងកូនចាន រួចចាក់ទឹកខ្មេះ ទឹកម្ទេស និងមើមខ្ទឹមចូល ទើបកូរវាឲ្យសព្វ រួចហើយយកស្លាបមាន់ទាំងនោះទៅជ្រលក់ជាមួយនឹងទឹកម្ទេសនោះ ហើយរៀបដាក់នៅក្នុងចោទឲ្យមានរបៀប ដោយរោយស្លឹកខ្ទឹមពីលើបន្តិចជាការស្រេច ៕
Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1039:2011-02-25-03-32-04&catid=37:how-to-cook-food&Itemid=56
:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:
Next Post
Newer Post Previous Post
Older Post
Newer Post Previous Post
Older Post
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Topics by Categories
- ការថែទាំកុមារ (23)
- ចំណេះដឹងទូទៅ (43)
- ចោរលួច ឬប្លន់ ចាប់មិនទាន់ ចុចត្រង់នេះ (1)
- តារាខ្មែរ (4)
- តារាអន្តរជាតិ (3)
- បចេ្ចកវិទ្យា (IT) (6)
- ប្រវត្តិទីកន្លែង (1)
- ព័ត៌មានសេដ្ឋកិច្ច (5)
- ព្រះពុទ្ឋ និងព្រះធម៌ (7)
- វិធីធ្វើម្ហូបខ្មែរ (34)
- សម្ផស្ស (30)
- សុខភាពបុរសស្រី្ត (3)
- សុខភាពផ្លូវភេទ (52)
- ស្ថានភាពស្រុកខ្មែរ (6)
- អាហារ (23)
- អ្នកនិពន្ឋខ្មែរ (1)