ស្លាបមាន់​ស្រោច​ទឹកម្ទេស​

៙ គ្រឿងផ្សំ :
- ស្លាបមាន់ ១២ ដុំ​កាត់​ជា​ពីរ​
- អំបិល​
- ម្រេចខ្មៅ​
- ម្សៅពោត ១\៤ កូន​ពែង​
- ប្រេងឆា ៣-៤ កូន​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
- ប័​រ​សាប ៣ កូន​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
- ទឹកខ្មេះ ១ កូន​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
- ទឹកម្ទេស ៦ កូន​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
- ខ្ទឹម​បំពង ១ កូន​ស្លាបព្រា​កន្លះ​
- ស្លឹក​ខ្ទឹម​
៙ វិធី​ធ្វើ
ដំបូង​ត្រូវ​កាត់​ស្លាបមាន់​ជា​ពីរ​ចំណែក ហើយ​យក​វា​ទៅ​ប្រលាក់​ជាមួយនឹង​អំបិល និង​ម្រេច បន្ទាប់មក​យក​ស្លាបមាន់​នោះ​ទៅ​ជ្រលក់​នឹង​ម្សៅពោត ។ រួច​យក​ប្រេងឆា​ដាក់​នៅក្នុង​ខ្ទះ​ទុក​ឲ្យ​ក្តៅ ទើប​យក​ស្លាបមាន់​ដោះ​ដាក់ចូល​ហើយ​បំពង់​ចោល​២០​នាទី ឬក៏​ទុក​ឲ្យ​ស្រួយ​ល្អ​ទើប​ដួស​ចេញ ។ នៅក្នុង​ខណៈនោះ​ត្រូវយក​ប័​រដាក់​ចូលក្នុង​កូនចាន រួច​ចាក់​ទឹកខ្មេះ ទឹកម្ទេស និង​មើម​ខ្ទឹម​ចូល ទើប​កូរ​វា​ឲ្យ​សព្វ រួចហើយ​យក​ស្លាបមាន់​ទាំងនោះ​ទៅ​ជ្រលក់​ជាមួយនឹង​ទឹកម្ទេស​នោះ ហើយ​រៀប​ដាក់​នៅក្នុង​ចោទ​ឲ្យ​មាន​របៀប ដោយ​រោយ​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ពីលើ​បន្តិច​ជាការ​ស្រេច ៕

Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1039:2011-02-25-03-32-04&catid=37:how-to-cook-food&Itemid=56

Share this post

Post a comment

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:

Next Post
Newer Post
Previous Post
Older Post