៙ គ្រឿងផ្សំ
- ក្តាមសក ២ ក្បាល
- ម្សៅបំពង ១ កញ្ចប់
- គ្រឿងបុក (ស្លឹកគ្រៃ, រំដេង, ខ្ទឹមស, រមៀត, ម្ទេស) ២ ស្លាបព្រាបាយ
- ម្ទេសដៃនាង ៤-៥ គ្រាប់
- ស្លឹកក្រូចសើចហាន់ឆ្មារៗ ៣-៤ សន្លឹក
- ម្ទេសបោកហាន់ចំណិតឆ្មារៗ ២-៣ គ្រាប់
- ត្រប់ពុតលំញង ១ ចានចង្កឹះ
- ជីរនាងវង ១ ចានចង្កឹះ
- ក្បាលខ្ទិះដូង ២-៣ ចានចង្កឹះ
- ទឹកស្អាត កន្លះចានចង្កឹះ
- ម្សៅស៊ុបខ្នរ ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករត្នោត ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងឆា ឬខ្លាញ់ សម្រាប់បំពង ។
៙ វិធីធ្វើ
១. លាយម្សៅបំពងជាមួយទឹកក្ដៅឧណ្ហៗ លៃឲ្យល្មមនឹងក្តាមបន្ទាប់មកយកក្តាមសកជ្រលក់ជាមួយម្សៅបំពងដែល លាយរួច ហើយយកទៅបំពងរហូតស្រួយដួសដាក់ចានទុកមួយឡែក ។
២. ចាក់ប្រេងឆាចូលក្នុងខ្ទះ រួចឆាគ្រឿងដែលបុករួច រួមជាមួយក្បាលខ្ទិះរហូតឈ្ងុយ សឹមដាក់ត្រប់ពុតលំញងម្ទេសដៃនាង និងម្ទេសប្លោក ហើយបន្ថែមទឹកបន្តិច ដើម្បីកុំឲ្យគ្រឿងស្ងួតពេក ។
៣. ឆាត្រឡប់ចុះឡើងរហូតទឹកគ្រឿងខាប់ រួចបន្ថែមរសជាតិ ដោយទឹកត្រី, ម្សៅស៊ុបខ្នរ និងស្ករត្នោត ហើយភ្លក្សរសជាតិតាមចំណូលចិត្ត ។ ចុងក្រោយបិទភ្លើងដាក់ជីរនាងវងកូរឲ្យចូលគ្នា រួចស្រោចលើក្តាមសកបំពងដែលត្រៀមទុក ជាការស្រេច ៕
Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1001:2011-02-21-02-41-21&catid=37:how-to-cook-food&Itemid=56
:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:
Next Post
Newer Post Previous Post
Older Post
Newer Post Previous Post
Older Post
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Topics by Categories
- ការថែទាំកុមារ (23)
- ចំណេះដឹងទូទៅ (43)
- ចោរលួច ឬប្លន់ ចាប់មិនទាន់ ចុចត្រង់នេះ (1)
- តារាខ្មែរ (4)
- តារាអន្តរជាតិ (3)
- បចេ្ចកវិទ្យា (IT) (6)
- ប្រវត្តិទីកន្លែង (1)
- ព័ត៌មានសេដ្ឋកិច្ច (5)
- ព្រះពុទ្ឋ និងព្រះធម៌ (7)
- វិធីធ្វើម្ហូបខ្មែរ (34)
- សម្ផស្ស (30)
- សុខភាពបុរសស្រី្ត (3)
- សុខភាពផ្លូវភេទ (52)
- ស្ថានភាពស្រុកខ្មែរ (6)
- អាហារ (23)
- អ្នកនិពន្ឋខ្មែរ (1)