៙ គ្រឿងផ្សំ :
- សាច់មាន់
- ម្ទេសប្លោកក្រហមហាន់ស្តើងៗ
- ម្ទេសក្រហម ១ ផ្លែ ឬម្ទេសម៉ដ្ឋ ១ កូនស្រាបព្រាកាហ្វេ
- គល់ខ្ទឹម ៣ ដើម
- ទឹកម្ទេស ១ កូនស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប្រេងល្ង ១ កូនស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប្រេងសណ្តែក ១ កូនកែវកន្លះ
៙ ទឹកជ្រលក់ :
- ទឹកប្រេងខ្យងស ១ កូនស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកខ្មេះ ១ កូនស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្សៅប៉េងប៉ោះ ១/២ កូនស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកស៊ុប ៣ កូនស្លាបព្រាកាហ្វេ
៙ វិធីធ្វើ :
ដំបូងត្រូវកាត់សាច់មាន់នោះជាដុំតូចៗល្មម រួចហើយទុកវាចោល ។ បន្ទាប់មកយកគ្រឿងធ្វើទឹកជ្រលក់ទាំងអស់ដាក់ចូលគ្នា ដោយកូរឲ្យសព្វ ។ ចំណែកទឹកប្រលាក់ក៏ដាក់ផងដែរ ។ រីឯម្ទេសប្លោក ម្ទេសស្រស់ ត្រូវវះយកគ្រាប់ចេញ ហើយកាត់ចំណីតស្តើងៗល្មម ទុកមួយឡែកសិន ។ ចំណែកសាច់មាន់ត្រូវយកគ្រឿងមកប្រលាក់វាឲ្យសព្វ ទុកវាចោលប្រហែលជា ១០ នាទី ទើបយកខ្ទះដាក់ប្រេងល្ង ដាក់សាច់មាន់ មកឆាប្រហែលជា ៣០ វិនាទី ទើបដាក់់ចុះទុកមួយឡែកសិន ។ រួចទើបយកខ្ទះថ្មី ដោយដាក់ប្រេងឆាចូលម្តងទៀត រួចហើយដាក់ម្ទេសប្លោក ម្ទេសស្រស់ គល់ខ្ទឹម ចូលបំពងវាឲ្យឡើងក្តៅឈ្ងុយ ទើបយកសាច់មាន់មកឆាជាមួយគ្នា ឲ្យឆ្អិនល្អ ហើយដាក់ទឹកជ្រលក់ចូលជាការស្រេច ៕
Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1053:2011-02-28-02-24-40&catid=37:how-to-cook-food&Itemid=56
:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:
Next Post
Newer Post Previous Post
Older Post
Newer Post Previous Post
Older Post
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Topics by Categories
- ការថែទាំកុមារ (23)
- ចំណេះដឹងទូទៅ (43)
- ចោរលួច ឬប្លន់ ចាប់មិនទាន់ ចុចត្រង់នេះ (1)
- តារាខ្មែរ (4)
- តារាអន្តរជាតិ (3)
- បចេ្ចកវិទ្យា (IT) (6)
- ប្រវត្តិទីកន្លែង (1)
- ព័ត៌មានសេដ្ឋកិច្ច (5)
- ព្រះពុទ្ឋ និងព្រះធម៌ (7)
- វិធីធ្វើម្ហូបខ្មែរ (34)
- សម្ផស្ស (30)
- សុខភាពបុរសស្រី្ត (3)
- សុខភាពផ្លូវភេទ (52)
- ស្ថានភាពស្រុកខ្មែរ (6)
- អាហារ (23)
- អ្នកនិពន្ឋខ្មែរ (1)