បើចង់បានបន្លែរសជាតិឆ្ងាញ់លោកអ្នកអាចអនុវត្តនូវវិធីដូចខាងក្រោម :
១-ពេលកំពុងស្រុស ព្យាយាមដាក់ទឹកតិចបំផុតតាមដែលអាចធ្វើបាន ។
២- មុនពេលយកបន្លែដាក់ស្រុសរង់ចាំទឹកពុះជាមុនសិន សឹមដាក់បន្លែនិងត្រូវចងចាំថា មិនត្រូវដាក់នៅពេលទឹកមិនទាន់ពុះឡើយ។
៣-បន្លែពណ៌បៃតង គួរធ្វើឲ្យឆ្អិនដោយវិធីស្រុស ឬដាក់ទៅក្នុងទឹកពុះ និងនៅពេលទឹកពុះម្តងទៀតដួសចេញភ្លាម ។
៤- បើជាបន្លែមើមដូចជា ឆៃថាវការ៉ុត គួរស្រុសក្នុងទឹកពុះតិចៗ និងគួរស្រុសទាំងមើម ព្រោះថាអាចជួយរក្សាគុណភាពផ្នែកអាហារបានល្អជាងការចិត ឬ កាត់ជាកង់ៗ រូចហើយយកទៅដាក់ស្រុស ។
៥-រៀងរាល់លើកដែលស្រុស គួរបិទគម្របឆ្នាំងដើម្បីឲ្យទឹកពុះ និង បន្លែឆាប់ឆ្អិន ។ អ្នកត្រូវចងចាំថា បើបន្លែនៅក្នុងទឹកក្តៅកាន់តែយូរ គុណប្រយោជន៍របស់វាក៏កាន់តែថយចុះដែរ ។
Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1082:2011-04-02-01-49-29&catid=38:woman-and-house-work&Itemid=57
:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:
Next Post
Newer Post Previous Post
Older Post
Newer Post Previous Post
Older Post
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Topics by Categories
- ការថែទាំកុមារ (23)
- ចំណេះដឹងទូទៅ (43)
- ចោរលួច ឬប្លន់ ចាប់មិនទាន់ ចុចត្រង់នេះ (1)
- តារាខ្មែរ (4)
- តារាអន្តរជាតិ (3)
- បចេ្ចកវិទ្យា (IT) (6)
- ប្រវត្តិទីកន្លែង (1)
- ព័ត៌មានសេដ្ឋកិច្ច (5)
- ព្រះពុទ្ឋ និងព្រះធម៌ (7)
- វិធីធ្វើម្ហូបខ្មែរ (34)
- សម្ផស្ស (30)
- សុខភាពបុរសស្រី្ត (3)
- សុខភាពផ្លូវភេទ (52)
- ស្ថានភាពស្រុកខ្មែរ (6)
- អាហារ (23)
- អ្នកនិពន្ឋខ្មែរ (1)