វិធី ៥ យ៉ាង ស្រុសបន្លែ​ឲ្យ​ឆ្ងាញ់​

បើ​ចង់បាន​បន្លែ​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​លោកអ្នក​អាចអនុវត្ត​នូវ​វិធី​ដូចខាងក្រោម :
១-​ពេល​កំពុង​ស្រុស ព្យាយាម​ដាក់​ទឹក​តិច​បំផុត​តាម​ដែល​អាច​ធ្វើបាន ។​
២- ​មុនពេល​យក​បន្លែ​ដាក់​ស្រុស​រង់ចាំ​ទឹក​ពុះ​ជាមុនសិន សឹម​ដាក់​បន្លែ​និង​ត្រូវ​ចងចាំ​ថា មិនត្រូវ​ដាក់​នៅពេល​ទឹក​មិនទាន់​ពុះ​ឡើយ​។​
៣-​បន្លែ​ពណ៌​បៃតង គួរ​ធ្វើ​ឲ្យ​ឆ្អិន​ដោយ​វិធី​ស្រុស ឬ​ដាក់​ទៅក្នុង​ទឹក​ពុះ និង​នៅពេល​ទឹក​ពុះ​ម្តងទៀត​ដួស​ចេញ​ភ្លាម ។​
៤- ​បើជា​បន្លែ​មើម​ដូចជា ឆៃថាវ​ការ៉ុត គួរ​ស្រុស​ក្នុង​ទឹក​ពុះ​តិចៗ និង​គួរ​ស្រុស​ទាំង​មើម ព្រោះថា​អាចជួយ​រក្សា​គុណភាព​ផ្នែក​អាហារ​បានល្អ​ជាង​ការ​ចិត ឬ កាត់​ជា​កង់ៗ រូ​ច​ហើយ​យកទៅដាក់​ស្រុស ។​
៥-​រៀងរាល់​លើក​ដែល​ស្រុស គួរ​បិទ​គម្របឆ្នាំង​ដើម្បី​ឲ្យ​ទឹក​ពុះ និង បន្លែ​ឆាប់​ឆ្អិន ។ អ្នក​ត្រូវ​ចងចាំ​ថា បើ​បន្លែ​នៅក្នុង​ទឹក​ក្តៅ​កាន់តែ​យូរ គុណប្រយោជន៍​របស់​វា​ក៏​កាន់តែ​ថយចុះ​ដែរ ។

Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1082:2011-04-02-01-49-29&catid=38:woman-and-house-work&Itemid=57

Share this post

Post a comment

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:

Next Post
Newer Post
Previous Post
Older Post