គប្បីជ្រើសរីសយកផ្កាដែលរឹងណែម ហើយធាងនិង ផ្កាមិនទន់ ស្លឹកមានពណ៌បៃតងស្រស់ ស្រួយ ។បើករណីផ្កាខាត់ណាមានស្នាមពណ៌លឿងក៏មិនថ្វីដែរ ព្រោះតែងកើតពីការត្រូវកម្តៅថ្ងៃខ្លាំង តែមិនប៉ះពាល់ដល់រសជាតិប៉ុន្តែបើសិនមានអុជពណ៌ត្នោត ឬ ពណ៌ប្រផេះ បញ្ជាក់ថាដុះផ្សិតហើយ បើមិនសូវច្រើនត្រូវចិតចោលដោយយកកន្លែងល្អៗយកមកធ្វើម្ហូប ។
+ការត្រៀមផ្កាខាត់ណាមុនពេលនាំយកមកចម្អិន
មុនដំបូងត្រូវកាត់ស្លឹក និង ស្នូលកណ្តាលចេញ ។ ត្រូវប្រើកាំបិតកាត់ផ្កាខាត់ណាចេញពីស្នូលកណ្តាល ហើយបើចង់លឿនត្រូវពុះផ្កាជាបួនចំណែក ហើយកាត់ច្រៀកស្នូលចេញម្តងទៀត ។
ក្នុងករណីផ្កាខាត់ណាដែលនៅសល់ប្រើធ្វើជាអាហារមិនអស់ អាចយកទៅដាក់ទុកក្នុងទូទឹកកកត្រង់ថតត្រជាក់ធម្មតា ដោយអាចទុករយៈពេក ៣ ថ្ងៃ ប៉ុន្តែបើខ្ចប់អាចទុកដល់ ៥ ថ្ងៃ និងបើយូរជាងនេះ នាំឲ្យរលួយយកមកចម្អិនមិនឆ្ងាញ់ទេ ។
+ការត្រៀមផ្កាខាត់ណាមុនពេលនាំយកមកចម្អិន
មុនដំបូងត្រូវកាត់ស្លឹក និង ស្នូលកណ្តាលចេញ ។ ត្រូវប្រើកាំបិតកាត់ផ្កាខាត់ណាចេញពីស្នូលកណ្តាល ហើយបើចង់លឿនត្រូវពុះផ្កាជាបួនចំណែក ហើយកាត់ច្រៀកស្នូលចេញម្តងទៀត ។
ក្នុងករណីផ្កាខាត់ណាដែលនៅសល់ប្រើធ្វើជាអាហារមិនអស់ អាចយកទៅដាក់ទុកក្នុងទូទឹកកកត្រង់ថតត្រជាក់ធម្មតា ដោយអាចទុករយៈពេក ៣ ថ្ងៃ ប៉ុន្តែបើខ្ចប់អាចទុកដល់ ៥ ថ្ងៃ និងបើយូរជាងនេះ នាំឲ្យរលួយយកមកចម្អិនមិនឆ្ងាញ់ទេ ។
Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1089:04-04-2011&catid=38:woman-and-house-work&Itemid=57