វិធី​ជ្រើស​រី​សរក​ផ្កា​ខាត់ណា​នៅ​ស្រស់​ថ្មី​

គប្បី​ជ្រើស​រី​ស​យក​ផ្កា​ដែល​រឹង​ណែម ហើយ​ធាង​និង ផ្កា​មិន​ទន់ ស្លឹក​មាន​ពណ៌​បៃតង​ស្រស់ ស្រួយ ។​បើ​ករណី​ផ្កា​ខាត់ណា​មាន​ស្នាម​ពណ៌​លឿង​ក៏​មិន​ថ្វី​ដែរ ព្រោះ​តែង​កើត​ពី​ការ​ត្រូវ​កម្តៅថ្ងៃ​ខ្លាំង តែ​មិន​ប៉ះពាល់​ដល់​រសជាតិ​ប៉ុន្តែ​បើសិន​មាន​អុជ​ពណ៌​ត្នោត ឬ ពណ៌​ប្រផេះ បញ្ជាក់ថា​ដុះ​ផ្សិត​ហើយ បើ​មិនសូវ​ច្រើន​ត្រូវ​ចិត​ចោល​ដោយ​យក​កន្លែង​ល្អៗ​យកមក​ធ្វើ​ម្ហូប ។​
+​ការត្រៀម​ផ្កា​ខាត់ណា​មុនពេល​នាំយកមក​ចម្អិន​
មុនដំបូង​ត្រូវ​កាត់​ស្លឹក និង ស្នូល​កណ្តាល​ចេញ ។ ត្រូវ​ប្រើ​កាំបិត​កាត់​ផ្កា​ខាត់ណា​ចេញពី​ស្នូល​កណ្តាល ហើយ​បើ​ចង់​លឿន​ត្រូវ​ពុះ​ផ្កា​ជា​បួន​ចំណែក ហើយ​កាត់​ច្រៀក​ស្នូល​ចេញ​ម្តងទៀត ។​
ក្នុងករណី​ផ្កា​ខាត់ណា​ដែល​នៅសល់​ប្រើ​ធ្វើជា​អាហារ​មិន​អស់ អាច​យកទៅដាក់​ទុក​ក្នុង​ទូទឹកកក​ត្រង់​ថត​ត្រជាក់​ធម្មតា ដោយ​អាច​ទុក​រយៈ​ពេក ៣ ថ្ងៃ ប៉ុន្តែ​បើ​ខ្ចប់​អាច​ទុក​ដល់ ៥ ថ្ងៃ និង​បើ​យូរ​ជាង​នេះ នាំ​ឲ្យ​រលួយ​យកមក​ចម្អិន​មិន​ឆ្ងាញ់​ទេ ។




 
Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1089:04-04-2011&catid=38:woman-and-house-work&Itemid=57

Share this post

Post a comment

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:

Next Post
Newer Post
Previous Post
Older Post