ស្ត្រី មេផ្ទះខ្លះធ្លាប់ប្រើតិចនិក ក្នុងការធ្វើខ្ទិះដូងឲ្យខាប់ ដោយបន្ថែមម្សៅឆាចូលទៅ ប៉ុន្ដែវាធ្វើឲ្យខូចរសជាតិបាន ។ ការពិត មានវិធីធ្វើទឹកខ្ទិះឲ្យខាប់ គឺគ្រាន់តែដាក់ខ្ទិះក្នុងឆ្នាំងលើភ្លើង ហើយអ្នកអាចថែមអំបិលបន្ដិចបន្តួចចូលទៅ បន្ទាប់មកប្រើស្លាបព្រាកូរបណ្ដើរៗ រហូតដល់ទឹកខ្ទិះពុះសព្វ ទើបលើកចុះ នោះអ្នកនឹងបានទទួលខ្ទិះដែលខាប់ មានរសជាតិល្អមិនខាន ៕
Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=963:2011-02-14-02-39-34&catid=38:woman-and-house-work&Itemid=57