ស៊ុបជីឆាយ

គ្រឿងផ្សំ៖
  • សាច់ជ្រូក ៥០ក្រាម
  • គ្រឿងក្នុងជ្រូក ៥០ក្រាម
  • ប្រហិតត្រី ១/២​កញ្ចប់
  • សសៃកែង​ ២ដុំ
  • បង្គា ១០ក្រាម
  • មឹក ១០ក្រាម
  • ហេបីយីហ៊ឺ​ ១០ក្រាម
  • ផ្សិតចំបើង ៣០ក្រាម
  • តៅហ៊ូ ១/២ដើម
  • ការ៉ុត ១/៣ដើម
  • ផ្កាគូឆាយ ២០ក្រាម
  • ជីឆាយ ១/២ដុំ
  • គល់ខ្ទឺម ២ដើម
  • ជីគីនឆាយ ១/២ដុំ
  • ខ្ទឹមលីង ១/២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
គ្រឿងផ្សំរសជាតិ៖
  • ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
  • អំបិល ១/២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ម្សៅស៊ុបមាន់ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ទឹកស៊ុប ២វែកកន្លះ
វិធីធ្វើ៖
  1. យកសាច់ជ្រូកចិញ្ចាំឲ្យម៉ត់ គ្រឿងក្នុងជ្រូកឆូតហាន់បន្ទះស្តើងៗ រួចហើយត្រាំទឹក២នាទី ដើម្បីកុំឲ្យមានក្លិនសសៃកែង ធ្វើឲ្យផុយកាត់បញ្ឆិតៗ បង្គាបកសំបកពុះយកសរសៃខ្នងចេញ  មឹកបកស្បែកលាងទឹក ឆូតជាក្រឡាចក្រត្រង ហាន់បន្ទះ២ធ្នាប់ដៃ។ យកផ្សិតពុះជាពីរ តៅហ៊ូពុះជាដុំល្មមៗ ការ៉ុតចិតជាបន្ទះស្តើងៗ ផ្កាគូឆាយ គល់ខ្ទឹម ជីគីនឆាយ កាត់កង់ៗប្រវែង ១ថ្នាំងដៃ​។​ បន្ទាប់មកយកផ្សិត ការ៉ុតស្រុះទឹកក្តៅឲ្យស្រពាប់បន្តិចទុកមួយអន្លើ។
  2. យកឆ្នាំងភ្លើង រឺចានគោមរាបផ្កាគូឆាយ តៅហ៊ូពីក្រោមបន្ទាប់រៀប គ្រឿងក្នុងជ្រូក ហេបីយីហ៊ឺ គ្រឿងសមុទ្រ  ប្រហិតត្រី ការ៉ុត សរសៃកែង ទើបចាក់ទឹកស៊ុប បង់គ្រឿងចូល ទឹកត្រី អំបិល ម្សៅស៊ុបមាន់ដាក់ភ្លើងឲ្យពុះ បង់គល់ខ្ទឹម ជីវ៉ាន់ស៊ុយ និង​ខ្ទឹមលីងជាការស្រេច។

    Source: http://sovanntips.wordpress.com

Share this post

Post a comment

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:

Next Post
Newer Post
Previous Post
Older Post