តាម ការស្រាវជ្រាវរបស់អ្នកវិទ្យាសាស្រ្តសហរដ្ឋអាមេរិក បានជួបថា តែពណ៌បៃតង មានផលប្រយោជន៍យ៉ាងច្រើន ចំពោះសុខភាពរបស់មនុស្សយើង ដោយសារក្នុងស្លឹកតែពណ៌បៃតង មានសារធាតុ "Polyphenols" ដែលបញ្ចេញឥទ្ធិពលជួយក្នុងការប្រឆាំងនឹងរោគផ្សេងៗ នៅក្នុងរាងកាយរបស់យើង។ |
ស្លឹកតែ ពណ៌បៃតង អាចជួយឲ្យសរសៃឈាម និង បេះដូងដំណើរការបានល្អឡើង ធ្វើឲ្យពណ៌សប្បុរស្បែកស្រស់ថ្លា ព្រមទាំងជួយទំនុកបំរុងការធ្វើការរបស់ (Enzyme) ក្នុងថ្លើម ដែលដើរតួនាទីប្រៀបដូចជារោងចក្រ ដែលចាំកម្ចាត់សារជាតិពុលចេញពីអាហារ ដែលចូលទៅក្នុងរាងកាយរបស់យើង ទើបចាត់ទុកថា ការទទួលទានតែបៃតង ជាការលាងជាតិពុល ចេញពីរាងកាយយ៉ាងគ្រប់គ្រាន់ និង ល្អជាទីបំផុត។ |
ក្រៅពី គុណសម្បត្តិខាងលើ តែបៃតង នៅជួយការពារប្រព័ន្ធរំលាយអាហារឲ្យដំណើរការកាន់តែល្អឡើង ថែមទាំងជួយព្យាបាលបញ្ហាចុកឆ្អល់ក្នុងពោះ និង អាការៈក្តៅក្នុង ក៏អាចជួយបញ្ចុះបាន។ ឱកាសក្នុងការកើតជម្ងឺមហារីកពោះវៀនតូច ពោះវៀនធំ មានការថយចុះជាងអ្នកដែលមិនបានទទួលទានតែបៃតងជាប្រចាំទៀតផង ហើយចំណុចសំខាន់មួយទៀត របស់តែបៃតងនោះ គឺជួយប្រព័ន្ធប្រសាទខួរក្បាល ធ្វើការបានល្អឡើង ថែមទាំងជួយបង្កើនភាពចងចាំរបស់ខួរក្បាលបានល្អប្រសើរឡើងថែមទៀត ផង៕ |
Source: http://www.ksn-news.com/ksn_details.aspx?Tbl_News_Identity_Id=2267