ឆា​ងាវ​ជាមួយនឹង​ប្រេងខ្យង

៙ គ្រឿងផ្សំ :
- ប្រេងឆា​
- ដើម​គីន​ឆាយ​
- ខ្ទឹមស​
- ខ្ញី​
- ម្រេច​
- ទឹក​ប្រេងខ្យង​
- ទឹក​ស៊ុប​មាន់​
- ទឹក​សណ្តែកសៀង​
- ស្រា​អង្ករ​
- ងាវ​
៙ វិធី​ធ្វើ :
យក​ខ្ទះ​ដាក់​ឲ្យ​ក្តៅ​រួច​ចាក់​ប្រេងឆា​ចូល ទើប​យក​ដើម​គីន​ឆាយ​កាត់​ជា​កង់ៗ ឆា​រហូតដល់​ឡើង​ពណ៌​ត្នោត ទើប​ដួស​ចេញ ។ បន្ត​មក​ថែម​ប្រេងឆា​ចូល​បន្តិចទៀត ហើយ​យក​ខ្ញី ខ្ទឹមស ម្រេច​ឆា​ជាមួយគ្នា​ដោយ​ទុកចោល ៣០ វិនាទី​ទើប​ដួស​ចេញ ។ បន្ទាប់មក​យក​ងាវ ប្រេងខ្យង និង​ស្រាស​ឆា​ជាមួយគ្នា​ប្រហែលជា ៣ នាទី ឬ​រហូតដល់​ងាវ​បើក​សម្បក រួចហើយ ដួស​វា​ចេញ​ទុក​មួយផ្នែក បន្ត​មក​ទើប​យក​ឆ្នាំង​ថ្មី​ដាក់​ប្រេងឆា រួចហើយ​យក គីន​ឆាយ ខ្ញី និង ងាវ​ដែល​ឆា​ហើយ​នោះ​ដាក់ចូល​កូរ​ឲ្យ​សព្វ ទើប​ដាក់​ប្រេ​ខ្យង និង​ម្សៅ​ស៊ុប​មាន់​ចូល​កូរ​ឲ្យ​សព្វ​ភ្លក្សមើល​តាម​ការចូល​ចិត្ត​ជាការ​ ស្រេច ៕

Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1022:2011-02-23-03-26-17&catid=37:how-to-cook-food&Itemid=56

Share this post

Post a comment

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:

Next Post
Newer Post
Previous Post
Older Post