៙ គ្រឿងផ្សំ :
- ប្រេងឆា
- ដើមគីនឆាយ
- ខ្ទឹមស
- ខ្ញី
- ម្រេច
- ទឹកប្រេងខ្យង
- ទឹកស៊ុបមាន់
- ទឹកសណ្តែកសៀង
- ស្រាអង្ករ
- ងាវ
៙ វិធីធ្វើ :
យកខ្ទះដាក់ឲ្យក្តៅរួចចាក់ប្រេងឆាចូល ទើបយកដើមគីនឆាយកាត់ជាកង់ៗ ឆារហូតដល់ឡើងពណ៌ត្នោត ទើបដួសចេញ ។ បន្តមកថែមប្រេងឆាចូលបន្តិចទៀត ហើយយកខ្ញី ខ្ទឹមស ម្រេចឆាជាមួយគ្នាដោយទុកចោល ៣០ វិនាទីទើបដួសចេញ ។ បន្ទាប់មកយកងាវ ប្រេងខ្យង និងស្រាសឆាជាមួយគ្នាប្រហែលជា ៣ នាទី ឬរហូតដល់ងាវបើកសម្បក រួចហើយ ដួសវាចេញទុកមួយផ្នែក បន្តមកទើបយកឆ្នាំងថ្មីដាក់ប្រេងឆា រួចហើយយក គីនឆាយ ខ្ញី និង ងាវដែលឆាហើយនោះដាក់ចូលកូរឲ្យសព្វ ទើបដាក់ប្រេខ្យង និងម្សៅស៊ុបមាន់ចូលកូរឲ្យសព្វភ្លក្សមើលតាមការចូលចិត្តជាការ ស្រេច ៕
Source: http://knowledge.cen.com.kh/index.php?option=com_content&view=article&id=1022:2011-02-23-03-26-17&catid=37:how-to-cook-food&Itemid=56
:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum:
Next Post
Newer Post Previous Post
Older Post
Newer Post Previous Post
Older Post
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Topics by Categories
- ការថែទាំកុមារ (23)
- ចំណេះដឹងទូទៅ (43)
- ចោរលួច ឬប្លន់ ចាប់មិនទាន់ ចុចត្រង់នេះ (1)
- តារាខ្មែរ (4)
- តារាអន្តរជាតិ (3)
- បចេ្ចកវិទ្យា (IT) (6)
- ប្រវត្តិទីកន្លែង (1)
- ព័ត៌មានសេដ្ឋកិច្ច (5)
- ព្រះពុទ្ឋ និងព្រះធម៌ (7)
- វិធីធ្វើម្ហូបខ្មែរ (34)
- សម្ផស្ស (30)
- សុខភាពបុរសស្រី្ត (3)
- សុខភាពផ្លូវភេទ (52)
- ស្ថានភាពស្រុកខ្មែរ (6)
- អាហារ (23)
- អ្នកនិពន្ឋខ្មែរ (1)